Динамично и променливо време ни очаква до края на март, обяви

...
Динамично и променливо време ни очаква до края на март, обяви
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Динамично и променливо време до края на март

Динамично и изменчиво време ни чака до края на март, разгласи пред бТВ климатологът проф. Георги Рачев.

Във вторник ще е дъждовно, по-интензивни превалявания ще има в южните региони. През идващите дни ще има променлива, постоянно забележителна облачност. Ще превалява основно в Източна България.

Климатологът особено сподели, че го тормозят утрините на следващия ден и вдругиден, когато - в случай че се обясни, в Югозападна България, във високите котловинни полета, може да чакаме слани.

" Последните 25 години са от няколко века най-топлите поредни години на цялата земя ", означи той.

Каза, че от 2016 година живеем в месеци, които са с рекордно високи температури.

" Къде по- на топло да става?! ", сподели на смешка той.

От петък преваляванията стопират и температурите потеглят нагоре. През почивните дни ще се радваме на слънчево време с температури към 17°.  

До понеделник той разказа градусите като " нагоре-надолу, нагоре-надолу " и тогава мощен средиземноморски циклон ще премине постепенно през България и ще донесе основни превалявания, предизвести проф. Рачев.

" Много повече от тези превалявания, които чакаме през днешния ден. "

От началото на идната седмица температурите още веднъж ще паднат до 10°. След това се открива относително топло време.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР